Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 23 de desembre del 2009

Guanya el professorat progressista


Ara Horitzons
Guanya el professorat progressista
Joan Lladonet 23/12/2009 Vistes: 53
Valoració
Puntuada amb 5 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles
L'informe TALIS intenta esbrinar quines són les condicions de l'ensenyament i l'aprenentatge que fan que els resultats de l'informe Pisa sobre l'alumnat siguin els que són. S'ha realitzat mitjançant una investigació amb enquestes al professorat de Secundària i a les direccions corresponents.
És important constatar que la majoria del professorat investigat pensa que la seva tasca és facilitar l'aprenentatge de l'alumnat i donar-li suport, perquè aquest trobi la solució i les respostes per si mateix. Aquest era el punt de vista de la blasmada LOGSE i és el que defensa el constructivisme. A l'Estat espanyol també guanya aquesta opció, però per la mínima. S'ha de dir que allà on s'utilitza aquest sistema de treball també existeix un millor clima de feina a les aules. L'utilitzen majoritàriament els països l'alumnat dels quals va destacar a l'informe Pisa.
L'altra metodologia més usada i que guanya només a Itàlia és la dels que consideren que la seva tasca fonamental és transmetre coneixements i ensenyar les solucions correctes. Aquesta metodologia és la que reivindica aquí la dreta conservadora i part del professorat; solen ser els que més renou fan. Fins i tot el pla Bolonya reivindica la metodologia guanyadora al TALIS.
L'única contradicció existent és que a quasi tots els països s'empren activitats estructurades per a tota la classe, mentre que el mètode constructivista exigeix maneres de treballar adaptades a les necessitats individuals i que les activitats requereixin una participació més activa de l'alumnat. Un altre problema és que el 60% de les direccions de l'Estat espanyol manifesten que existeix un clima negatiu a les classes. La planificació del treball a l'aula i la millora del clima de la classe són aspectes que necessiten treballar-se i millorar-se.
Menéame Digg Delicious
Technorati Yahoo Tafanera
2 opinions


Les dades del mapa són ©2009 Tele Atlas - Condicions d'ús

Mapa
Satèl·lit
Híbrid
//
Notícies relacionades
L’aula vista des de la tarimaPublicada el 23/12/2009 per Andreu Mir a Horitzons
L'opinió del lector
Escriu el teu comentari
↓ ↓
Nom
↓ ↓
Email
↓ ↓

Opinions
Pàgina 1 de 1
En el món del professorat hi ha aquests dos grans grups, els del professorat que només vol impartir continguts de la matèria, la inmensa majoria, i el progressita, aquell que sap que, a part d'ensenyar continguts, també educa. El segon, més complet, duu molta més feina i dedicació, però els resultats són molt més positiius! Bon Nadal!!!
Antònia, fa devers 6 hores
Valoració: 2
L'infant pensa si el fan pensar, esbrina si el fan experimentar i apren Per. Motivacio gracies a la metodología q s'empra progressista O no o Per. Propia estimulacio de casa seva? L'aprenentatge comença quan neix i acaba en morir.

1 comentari: