Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 4 de març del 2010

CCC contra la convivència dels catalans


És una paradoxa el fet que una organització que s’ha autoanomenat Convivència Cívica Catalana faci tant per impedir la convivència. L’exemple més clar el tenim a l’escola i és el fet que per evitar la separació i la formació de grups per qüestió de llengua es va evitar aplicar el mètode de separació lingüística (escoles on s’ensenya en català i escoles on s’ensenya en castellà) i es va adoptar el de conjunció lingüística (alumnes amb distintes llengües maternes que estudien en la mateixa llengua, la llengua pròpia del territori), que és el que aconsegueix la integració de tots els infants. El model de separació lingüística s’ha aplicat a Euskadi i s’ha demostrat que no funcionava. Ara quan es volia passar al model que s’aplica al Principat, ha entrat en el Govern el PP, i serà molt difícil que es pugui fer el canvi.

Com explicava, el mètode de conjunció lingüística, que comença amb la immersió lingüística en català i que ni tan sols ha aconseguit que el català fos la llengua més usada quan acaben l’ensenyament obligatori, ha demostrat que tots aprenien perfectament el castellà. Aquest model que ha servit per a la convivència escolar i cívica durant més de vint-i-cinc anys ara el posa en dubte una organització que vol aconseguir la separació dels i de les alumnes per qüestió de llengua, que vol fer creure que existeixen problemes i que s’autoanomena amb un nom que significa allò que volen torpedinar. Aquesta organització s’ho ha de fer mirar i si no ho fa serà perquè actuen de manera professionalitzada i a càrrec de grups de pressió anticatalans que lluiten per la implantació de l’Espanya una, gran i “lliure”.

Una persona que no ha volgut posar la retolació en català ni ha volgut tenir el llibre de reclamacions en aquesta llengua i que ha mantengut plets amb l’Administració de la Generalitat, ha vist com finalment es confirmava la multa de 800 euros pel Tribunal de Justícia, ja que, aconsellat per CCC havia recorregut la multa. Aquesta persona, com si fos un element anticatalà important, està disposat a gastar mils i mils d’euros i arribar si és necessari a Estrasburg. En aquests moments vol dur la qüestió al Tribunal Constitucional, aconsellat per aquells que bombardegen contínuament la convivència. El comerciant de Vilanova i la Geltrú vol fer negocis a Catalunya i no vol retolar en la llengua pròpia d’aquesta nació, seguint la recomanació del moviment esmentat. Si això és convivència, els elefants viuen en el fons de la mar. Però a més, als mitjans de comunicació i davant la justícia han defensat la seva actuació amb mentides, que d’això sí que en saben, de dir falsedats, de tal manera que es mereixen el nom de “mentiders incívics anticatalans”, ja que han dit i han afirmat que es multava aquest comerciant per haver retolat en castellà, quan el que s’ha manifestat sempre és que com a mínim s’ha de fer en català, però també es pot fer en altres llengües.

Els mentiders incívics també diuen que el castellà desapareix de l’escola per culpa de la immersió lingüística, quan tots sabem que això és completament fals, com hem comprovat totes les persones que hem fet classes en català durant molts anys i hem comprovat que al final sempre se sabia més castellà. Aquestes persones de CCC o tenen odi visceral contra tot el que sigui identitat catalana o els paguen perquè diguin el que diuen, com el cosí de Rajoy o el mateix Aznar amb uns quants dels seus assessors que neguen el canvi climàtic.

Ataquen la convivència catalana quan culpen l’ensenyament en català del fracàs escolar a partir de l’Informe Pisa, quan aquesta qüestió s’ha demostrat que no tenia cap importància en els resultats. Han fet algun estudi sobre què passaria si Catalunya fos independent, i diuen que els catalans baixarien el seu PIB i es convertirien en més pobres. Segurament són dels que defensen que des de Madrid arriben milions d’euros, quan s’han fet desenes d’estudis que demostren el contrari.

Per tant, s’ha de desemmascarar grups com aquests que van en contra de les disposicions legals que es fan per aconseguir retornar la llibertat i la sobirania a les persones que viuen en el territori, grups que només cerquen que continuem agenollats i retuts davant l’Estat que ens va derrotar fa uns centenars d’anys. Alguns estudiants amb bones notes que varen participar en un debat sobre l’independentisme, a TV3, ahir vespre, sembla que ignoraven la persecució i repressió rebudes, amb diferent intensitat, però sempre, i que seguien consignes de CCC. A aquests grupuscles anticatalans se’ls ha de fer saber que no aconseguiran el seu objectiu, que ens traurem el jou de sobre.

1 comentari:

  1. Publicat un article sobre una colla que lluiten contra la normalització a Indirecte.

    ResponElimina