Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 17 de març del 2010

Altres analfabetismes

Ara Horitzons
Altres analfabetismes
Joan Lladonet 17/03/2010 Vistes: 41
Valoració
Puntuada amb 5 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles
A la Cimera del Mil·lenni celebrada a Nova York el 2000, amb la participació de 189 estats, es varen subscriure vuit objectius del mil·lenni, un dels quals era assolir l'ensenyament primari universal per al 2015. Passats quasi 10 anys des que es va fer aquesta planificació, s'han fet algunes anàlisis de la situació i s'ha comprovat que serà difícil que es compleixi en la seva totalitat, perquè les ajudes als països necessitats han minvat a causa de la crisi i no se sap si el 2015 s'haurà superat. La situació és difícil a l'Àfrica subsahariana, a l'Àsia del centre i del sud, i a l'Àsia occidental. El no compliment és un fet molt greu, perquè l'educació suposa beneficis fonamentals per a una millor alimentació, per a una adequada atenció a la salut, per a l'exercici de la democràcia, per aconseguir una millor distribució de la renda, per aconseguir més justícia social, per assolir més creixement econòmic, per obtenir un millor rendiment en el treball i per aconseguir el coneixement de les noves tecnologies.Queda clar que quan es fan estudis sobre l'analfabetisme, només es pensa en els milions d'infants sense escolaritzar, en què predominen, per qüestions culturals i religioses, les nines. Aquí es comptabilitza l'escolarització en un 100%, però que tothom tengui l'obligació d'estar escolaritzat no significa que s'hagi eradicat l'analfabetisme, com no s'ha fet amb el funcional ni amb el de recaiguda, és a dir, existeix una assignatura pendent, i és la d'aconseguir que moltes persones se sàpiguen moure dins el món que els ha tocat viure i haver de llegir i entendre molts missatges orals o escrits. Tampoc no s'ha resolt el fet que molts sofreixin analfabetisme de recaiguda per culpa de no practicar el que s'ha après, per exemple, escriure, comptar o una llengua.
Menéame Digg Delicious
Technorati Yahoo Tafanera
11 opinions
Notícies relacionades
L’analfabetisme al món es dispara per la crisiPublicada el 17/03/2010 per Andreu Mir a Horitzons
L'opinió del lector
Escriu el teu comentari
↓ ↓
Nom
↓ ↓
Email
↓ ↓

Opinions

Pàgina 1 de 2
Per cert parlau-li de tot això a Zapatero no creis?? ell en té tota la culpa
Borràs, fa devers 3 hores
Valoració: 0
la crisi té molt a veure amb tot el que es comenta aqi
Borràs, fa devers 3 hores
Valoració: 0
Espanya per anar bé ha d'anar el darrer sempre així els espanyols tendran coses per poder dir. jajajajajajjajaj
Toni, fa devers 3 hores
Valoració: 0
mill que???
LLum, fa devers 3 hores
Valoració: 0
Però ja sabeu que deis??? jajajajajja si aquest país no fa front a les bajanades de quatre pepeistes i de quatre socialistess mal carats, creis que faran cas a l'educació??
LLopet, fa devers 3 hores
Valoració: 0
D'acord.LLegit
Antoni, fa devers 3 hores
Valoració: 0
D'acord.
Antoni Abat, fa devers 3 hores
Valoració: 0
Molt d'acord estic
Super, fa devers 3 hores
Valoració: 0
Crec que la importància de l'escola és bàsica sobretot per l'aprenentatge de les llengües.
Socrates, fa devers 6 hores
Valoració: 0
Com diu na Xisca les famílies són importantíssimes per poder fomentar l'educació dins cases, ssense el suport d'elles es impossible dur una educació com cal. Però hi ha persones que pensen que sense l'escola no passar res. El problema erradica que no se li està donant la importància a l'escola com se li hauria de donar no creis?
Pep, fa devers 6 hores
Valoració: 0

Les families han de contribuir a l'ensenyament dins l'ambient familiar es ben necessari,ja que sense el seu suport no tenim ajuda de cap tipus. Si els infants no poden rendir suficient que els ajudin des de casa. A part de tota aquesta problemática podem seguir demanant ajuda tambe al govern que s'esforcin una mica amb els infants que no poden estar dins una escola pels motius x
Xisca, fa devers 6 hores
Valoració: 13

1 comentari: