Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 2 de maig del 2010

Els partits nacionalistes haurien de ser il·legalitzats


Al programa que condueix el català Jordi González, “La Noria” de TL5, tant li és tractar la persona més frívola de la premsa del cor, com qualsevol tema transcendental en la marxa de la vida política de l’Estat espanyol. Per això té diferents escenaris amb taula i cadires o amb cadires soles per tractar els diferents temes i amb un públic que deu estar subvencionat i sopar pagat, que obeeix les ordres de qui els fa aplaudir tant si algú comenta que la mar està en calma, com si al segon següent algú diu que hi ha un gran onatge. És una prova clara d’una gent manipulada i que assisteix encuriosida o no a un espectacle, que se suposa divertit, en el qual els seus aplaudiments són protagonistes.

Aquest darrer dissabte els va tocar donar l’oportunitat de fer un míting a un representant de “Falange Española de las JONS”. Pot estar ben agraït a l’equip de “La Noria”, perquè li varen deixar fer el paper de colometa de la pau. Però abans que el presentador li fes l’entrevista, la taula política va debatre sobre si s’havia d’il·legalitzar aquest partit que s’havia atrevit a dur el jutge Garzón al Tribunal Suprem per haver investigat sense poder-ho fer els crims a les cunetes dels falangistes, o, com a mínim, havia fet investigar on estaven enterrats els cossos assassinats. Doncs, a la part de la taula que representa la dreta o l’extrema dreta hi havia un tal Sinde, Alfonso Rojo i Isabel Durán, quasi tots tertulians d’Interconomía, que no varen ser capaços de condemnar el partit de “Falange”. Però sí es varen atrevir a dir que es podria parlar d’aquesta il·legalització, si també es parlava d’il·legalitzar els partits nacionalistes i d’aquí el títol d’aquest escrit. Segons aquesta gentussa es podrien il·legalitzar els partits nacionalistes perquè són independentistes i, per tant, no es troben dins el marc legal que és la Constitució. Com us podeu imaginar, a l’altra part de taula varen fer una defensa ben abrandada tant Pilar Rahola, com Enric Sopena i M. Antònia Iglesias, els dos primers acusant-los de fatxes i la tercera també per no ser capaços de condemnar un partit que va assassinar en temps de guerra i de pau. Els aplaudiments, tant a les intervencions d’uns com a les dels altres representen la major estupidesa del programa.

Aquest i alguns altres programes sempre representen un atac frontal contra ERC i solen personalitzar els atacs en alguns dels seus dirigents, però aquest dia, l’atac va arribar a CiU, al PNB, i al PSC, per haver mostrat algun indici de defensa de Catalunya. Tanta sort que aquest espai televisiu al Principat no té l’èxit que a la resta de l’Estat. Però, per si de cas, aquí s’ha fet una passa important quan s’ha aconseguit que el Parlament català torni arribar quasi al 90 % per declarar la incompetència del Tribunal Constitucional en la qüestió de l’Estatut. Per si de cas tenim molts enemics fora de les nostres fronteres, han sortit Alfred Rexach i Antoni Puigverd a la Vanguardia, dient el primer que aquests parlamentaris són ridículs i el segon que són llunàtics, perquè ara no tocava, perquè això s’havia d’haver fet quan es va presentar el recurs, o que es demanava la lluna en un cove, i que això era impossible.

Ni les afirmacions dels i de l’exaltada del debat polític de la “Noria” ni els articulistes de la Vanguardia no podran fer retrocedir ni una sola passa els parlamentaris catalans en la seva decisió irreversible, ja que el TC, de cap de les maneres no es pot carregar la democràcia exercida pel poble, quan va votar l’Estatut en referèndum i aquest decisió del poble és l’essència de la democràcia. Acceptar un altre tipus de pseudodemocràcia per por als militars com es va fer durant la transició, acceptar-la avui és un fet completament ridícul i de bojos. Només els nacionalistes d’extrema dreta espanyols poden instigar cap a la il·legalització d’un poble que vol decidir el seu futur.

1 comentari:

  1. Publicat article indirecte sobre atacs contra els nacionalistes catalans.

    ResponElimina