Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 15 de desembre del 2011

Xerrades d’en Pere qualsevol i la seva filla, Eleccions? Democràcia? Continuarem igual?


Aquesta vegada en Pere i la seva filla han tengut una xerrada expressament per a publicar a la revista Ressò. M’ho han explicat telefònicament i jo els ho he agraït tant com he sabut. M’han dit que havien volgut parlar de les eleccions properes, les del 20 de novembre, i també m’han assegurat que tant els és que la revista surti abans o després de les eleccions, ja que ells quan dialoguen sobre un tema important, no ho fan per a intentar canviar el món. Ells pensen que el món només es pot canviar amb fets, i també pensen que, respecte d’aquestes eleccions tot està fet. Electors i no electors han d’estar preparats per a actuar i estar amb els ulls ben espolsats a partir del dia següent a les votacions, ja que serà molt interessant veure com s’ho faran els nous governants per a tornar-nos l’estat del benestar que havíem aconseguit. Així que m’han enviat la seva conversa gravada, cosa que significa que a mi no m’ha quedat més remei que transcriure-la. Aquí la teniu:

“Aquestes eleccions les hem ben guanyades, abans de fer-les.”, va dir el pare.

“Sí, tenc ben clar que les guanyareu i també en sé les causes.”, va contestar la filla.

“Les causes són les d’un president i d’un partit en el poder que ens han abocat a aquesta crisi tan gran.”

“No et negaré que el PSOE i el president tenen molta responsabilitat en el fet que no s’hagi duit endavant una política encarada cap a un futur millor, que ens trobam en un carreró sense sortida. Tot això no t’ho negaré, però que siguin els culpables de la crisi, això sí que ho tenc clar, no han estat els únics culpables.”

“Crec que governen des de 2003 i va ser el 2007 quan va començar la crisi, per tant, en són ben responsables.”

“No negaré la responsabilitat que tenen. De totes maneres, vull deixar ben clar que jo no faig de defensora del PSOE, que jo voldria tenir un estat propi, i des d’aquest estat, treballar per a disminuir la crisi. El que vull deixar clar del meu pensament és que d’aquesta crisi en són responsables tots els que han governat fa vint anys i més.”

“Pensa, filla, que amb el govern d’Aznar es va eliminar el dèficit i es varen crear molts de milions de llocs de treball.”

“Aquí era on volia arribar, pare. Aquest home que treu pit per les estadístiques que va aconseguir és un dels grans responsables de la crisi, tant o més que Zapatero, encara que a aquest ara li carreguen el mort.”

“Jo només sé que en el temps que va governar Aznar, tot anava com una seda.”

“Crec que t’ho he dit altres vegades, però t’ho repetiré. En temps del govern d’Aznar, érem considerats a Europa un estat amb necessitats, i a més volien que deixàssim de produir certs productes com llet i altres del camp. Això feia que arribassin torrentades d’euros d’Europa. Aznar va ser un dels que va posar en pràctica la doctrina neoliberal, que és la principal causa de la crisi, va fer la llei del sòl, que va permetre urbanitzar i construir tot el que s’havia d’haver construït en 30 anys i ho va deixar preparat perquè en temps d’en Zapatero això continuàs. Aquesta construcció exagerada va fer que poguessin venir centenars de milers d’immigrants, que sempre estaven disposats a fer feina per menys doblers que els d’aquí. I tot això ha sumat per a arribar a tenir tants d’aturats.”

“Això jo no ho acab d’entendre.”

“Tu i la major part de votants, que voten enganats. Això sí que ho entendràs. Tu saps que durant tots aquests anys d’abundància, tothom es podia comprar pisos, moblar-los i cotxes i altres objectes, sense tenir doblers per a fer-ho, això és el que es diu bombolla immobiliària o bombolla sola, que si explota no queda res. Recorda que durant aquests anys els bancs guanyaven molts diners i tenien un gran superàvit. Repartien dividends i moltes persones es varen fer riques. És a dir, es varen apropiar dels guanys de la bombolla, que estava plena d’aire, de res. Quan la bombolla ha explotat i els bancs no han pogut cobrar i han tengut pèrdues, ara resulta que aquestes sí que es reparteixen, les hem de pagar entre tots. Els doblers falsos que varen fer els tenen acumulats en paradisos fiscals.”

“Pot ser que tenguis raó, però jo no entenc com es pot demostrar. “

“És molt senzill. S’ha d’utilitzar un poc més el sentit comú. A veure si amb el Govern que farà ara el PP, la gent se n’adona, ja que volen sortir de la crisi fent el mateix que va produir-la. Per tant, si aconsegueixen aparentar que se’n surten serà un miratge, i tornarem a caure en una crisi encara molt més profunda. Has de tenir en compte que els doblers s’han de cercar als paradisos fiscals i a les grans fortunes, que no han patit gens la crisi, excepte perquè han disminuït els guanys, i això el PP no ho vol fer. L’altre dia un entès en aquestes qüestions va exagerar i va dir: El PP governa per a l’1 per cent d’espanyols i el 99% restant el vota. És una exageració, però cosa d’això hi ha.”

“Trob que parles molt bé, però no em convences, preferesc pensar que tot anirà millor i així ho esper.”

“És per això que no crec massa en aquestes eleccions ni en aquesta democràcia, perquè pens que estarem igual i això suposa continuar amb la misèria per a molts i amb la injustícia per a massa persones.”


2 comentaris:

  1. Publicat article al blog Cercant la Llibertat, article que prèviament s'havia publicat a Ressò de Campos. L'adreça per llegir-lo és http://joan-lladonet.blogspot.com/2011/12/xerrades-den-pere-qualsevol-i-la-seva.html

    ResponElimina
  2. Quina manera més fresca de fer entendre què està passant. Felicitacions!

    ResponElimina