Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 20 de març del 2010

Xerrades d'en Pere qualsevol i la seva filla



Corrupció i destitucions

Aquesta vegada m’han donat una feinada. A la filla d’en Pere qualsevol no se li ha ocorregut res més que enviar-me la darrera conversa per a publicar, amb un vídeo, on se’ls veu a tots dos xerrant. Me l’ha enviat amb un intercanvi d’opinions amb el Messenger. I a mi no m’ha quedat més remei que posar en marxa el vídeo i aturar-lo, prendre notes, tornar-lo a posar en marxa, tornar-lo a aturar, seguir escrivint i així successivament. I finalment, una vegada anotada tota la conversa, passar les notes a l’ordinador, al Word, i aquí teniu el resultat.

- Filla meva, ha estat molt gros això de carregar-se tots els consellers i càrrecs derivats d’aquests, del Govern i del Consell Insular i els regidors amb càrrec de l’Ajuntament. Això ha estat molt gros, massa gros. Tota aquesta gent d’UM no en devia tenir la culpa d’allò que estava passant.
- Segur que no tenien la culpa tots, però ja feia estona que hi havia persones d’aquest partit que estaven imputats i el partit no prenia mesures per solucionar-ho.
- Com que no! I que no havien expulsat en Vicens, aquell que al final va abandonar el càrrec de diputat del Parlament?
- Sí, però n’hi havia d’altres com en Miquel Nadal que es negaven a abandonar tots els càrrecs, després d’haver-li retengut el passaport i ara li acaben de posar una fiança de 600.000 euros.
- Aquest Nadal pot ser hagués hagut de dimitir, però quina culpa tenien els càrrecs que no havien estat imputats?
- Pensa que quasi no en quedava cap sense imputar, sense haver-se de presentar davant la justícia a donar comptes de la seva mala o dubtosa gestió. Crec que el president Antich va fer una bona actuació política. Així és com s’haurien de solucionar les coses.
- Però ara s’ha quedat en minoria i no ho tendrà fàcil governar. Pensa que si aquesta conversa és per a la revista Ressò de Campos, allà va passar una cosa semblant. Es varen carregar tots els regidors de Campos pel Canvi, perquè el batle els acusava de no haver fet res per impedir la no urbanització i camp de golf de Son Baco.
- Però allà no varen ser tots els regidors; n’hi va haver un que va dimitir i a més no estaven imputats per cap jutge ni havien fet res mal fet.
- Però el batle es va trobar que no podia governar i va haver de fer marxa enrere i tornar al principi. A veure si això és el que haurà de fer Antich si vol governar.
- Crec que el president el que hauria de fer si no pot governar és convocar eleccions i que les urnes decideixin.
- Això és el que li diuen els altres i ell no ho vol fer de cap de les maneres.
- Perquè ell espera que el PP li presenti una moció de censura i que UM cavi la seva pròpia tomba donant-li suport.
- Per què creus que cavarien la seva pròpia tomba?
- Perquè correrien el perill de desaparèixer com a partit. Has de tenir en compte que els votants d’aquesta terra perdonen moltes malifetes i corrupteles als polítics de torn, però si ara s’uneixen els dos partits que més corruptes han tengut quan han governat junts, farien obrir els ulls a moltes persones que fins ara han romàs cegues.
- Vols dir que els votants tendrien en compte si han posat mà al calaix i han omplert pots de cola-cao amb els doblers que se n’han duit?
- Clar que sí. El caràcter illenc segurament tolera que els polítics posin mà al calaix si els permeten fer-ho també a ells, no pagant tants d’imposts, declarant terrenys urbanitzables, deixant fer infraccions a hisenda, etc. Però no toleren que els agafin per beneits, si se n’adonen que damunt la seva esquena n’hi ha uns quants que es volen fer milionaris. I això sembla que és el que ha passat.
- De totes maneres, el PSOE no surt tan ben parat com vol semblar aquí, perquè vaig llegir que en tot l’estat té més persones imputades que el PP.
- Tens raó, però sembla que aquí, a les Illes, sí que poden donar alguna lliçó, perquè no han fet les coses tan malament com la dreta, ni com el centre-dreta.
- I tu trobes estrany que hi hagi gent que enyori en Franco?
- Clar que sí que ho és d’estrany. En temps del dictador la corrupció era cent vegades pitjor, però no es podia aclarir, no es podia saber i si se sabia no es podia publicar, i com que la gent no sabia res, creia que res no passava.
- És vera, basta veure com el mateix Franco, que la seva família no tenia on caure morta i quan va morir tenien una fortuna que encara els dura. Esperem que tot es resolgui i posin en marxa alguna acció de govern que ajudi a sortir de la crisi.
- Pare, de la crisi serà difícil sortir-ne. Avui encara he vist com l’expresident Aznar feia sermons a una universitat culpant el govern actual de la crisi, i mentre la gent no sàpiga que el principal culpable és la política que ell, Aznar, va posar en pràctica, serà difícil que ens en puguem sortir.

1 comentari:

  1. Article publicat a la revista Ressò de Campos núm. 206 de febrer març de 2010 sobre en Pere qualsevol.

    ResponElimina