Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 12 d’abril del 2010

L'independentisme arrossegarà vots d'emprenyats, no de convençuts



Segons el meu criteri, TV3 hagués pogut fer un tractament sobre la quotidianitat que ocorria a les Illes molt superior al que ha fet. Només hem estat informats diàriament del temps que faria amb bastant d’encert. S’ha perdut una bona oportunitat de fer Països Catalans, encara que algunes persones que fan la previsió meteorològica han estat capaces de mantenir el nom de País Valencià, quan aquesta denominació la vol desterrar, fins i tot el Partit Socialista d’allà.

Sé que hi ha molta gent aquí i al País Valencià que odia tot el que faci olor de català, i que pensen que els catalans els volen envair, però la vida no es pot deixar que sigui governada per persones que pensen amb les vísceres i que no tenen seny. S’ha de tenir en compte que la societat civil es va unir i va col·laborar per veure TV3, es va fer un gran esforç i vàrem pagar les antenes que servirien per rebre el senyal de la cadena catalana i emetre a cada illa. A mi no m’ho han contat, ho sé perquè vaig ser una de les moltes persones que va col·laborar amb 10.000 ptes., perquè l’esdeveniment es pogués dur a terme, i en aquell temps, aquests doblers eren molt mals de guanyar.

Per tant, hem tengut, de tant en tant, alguna alegria i moltes decepcions, perquè no s’ha volgut fer una vertadera televisió nacional catalana, encara que segurament aquí hi hauran posat també molts obstacles. No record que un programa com els Matins de TV3 s’hagués fet mai a les Illes, però ara que la corrupció ha omplert pàgines i més pàgines de diaris, ara que ha sortit la veu cap al món des de les ràdios i ara que quasi totes les televisions han parlat del fet que un president de la Comunitat, una presidenta del Consell Insular de Mallorca i una colla grossa de polítics de primera línia es trobi imputada en casos de presumpta corrupció, i que ja n’hi hagi algun que ha estat condemnat per la Justícia, ha fet que el gran Josep Cuní decidís venir a fer Els Matins aquí, a Palma, i precisament havia de ser per parlar de la corrupció, d’aquesta tara que ens ha caigut a sobre, o que ens ha avergonyit, perquè aquesta gent governava.

Ja veurem què quedarà quan s’acabin tots els judicis, però crec que nosaltres no tenim més corrupció que Madrid, per exemple, i això és una opinió ben personal, però les Illes Balears, el País Valencià i el Principat hem estat ben explotats per Madrid i ens han xuclat moltes gotes de sang i de suor, i això mereixeria fer molts de programes per esventrar-ho als quatre vents, o reaccionar com ho fa una persona major d’edat, que quan se sent mal tractada a la casa seva, s’emancipa i se’n va a viure pel seu compte. Encara no hem arribat a la majoria d’edat, per emancipar-nos d’Espanya i solucionar els nostres problemes a casa nostra sense intervenció de qui només cerca el seu propi benefici?

Per aquesta qüestió i moltes altres, existeix un moviment o més d’un, quan seria millor anar tots units, que s’han mobilitzat per aconseguir que el Principat s’emancipi d’Espanya. Primer es vol saber com respira la població i per això s’estan fent les consultes, amb molt més èxit que fa dos o tres anys ni els més optimistes s’ho haguessin pogut imaginar. És molta la gent catalana que desitja ja independitzar-se de la mare bastarda, que ens ha tractat com si fóssim la seva Ventafocs. És per això que m’ha cridat molt l’atenció que una persona tan important com Josep Cuní a la vida pública de Barcelona i a la resta de PPCC, pel seu paper de molts d’anys a la ràdio i ara a la televisió, que en una entrevista concedida al Diari de Balears, quan li varen demanar si l’eclosió de petits partits ampliava la pluralitat o la ingovernabilitat, respongués d’aquesta manera: “Potser les dues. Ara bé, si creixen molt, serà per la ineficàcia dels grans partits, i no per ideologia. L’independentisme i la plataforma xenòfoba arrossegaran vots d’emprenyats, no de convençuts.”(La negreta és meva).

Per què el mestre de la comunicació no és capaç de ser objectiu i neutral? Per què ens ha d’equiparar als xenòfobs? Per què vol bravejar de la seva condició no independentista?

1 comentari: