Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 25 de novembre del 2010

El president del PP balear provocarà una allau de protestes de dimensions incalculables


http://www.tribunamallorca.cat/opini%f3/pol%edtica/el-president-del-pp-balear-provocar%e0-una-allau-de-protestes-de-dimensions-incalculables/

dimecres, 24 de novembre del 2010

L'extrema dreta ataca la llengua catalana


http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/4669/lextrema-dreta-ataca-la-llengua-catalana

Comunicat de l’STEI-i sobre la denúncia interposada pel Círculo Balear contra l’IES Pau Casesnoves




Davant la denúncia de la “Sociedad Cultural Círculo Balear” contra el claustre del professorat de l’IES Pau Casesnoves i la seva directora, l’STEI-i manifesta que dóna la cobertura legal que faci falta per resoldre tot aquest tema a l’IES Pau Casesnoves, i fa les precisions següents:

El “Círculo Balear” considera il·legal que l’IES Pau Casesnoves hagi acordat fer una manifestació de protesta, contra una proposta electoral del PP referida a política lingüística. L’STEI-i creu que un dels objectius fonamentals de qualsevol comunitat educativa, o de qualsevol claustre del professorat és la de vetllar pel compliment d’allò que s’indica en la Constitució, en l’Estatut d’Autonomia, en la Llei d’educació i en les normatives que se’n deriven. Només citarem l’article 3 de la Constitució que diu “La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección.” Una d’aquestes modalitats lingüístiques és la llengua catalana i els integrants de l’escola, especialment els responsables de l’educació que s’imparteix, de les tècniques i recursos didàctics emprats, del currículum establert i de l’ensenyament de les llengües, saben que ha costat més de 30 anys aconseguir un sistema que encara no compleix els requisits de les lleis vigents, que és assolir que l’alumnat domini les dues llengües oficials en acabar l’escolaritat obligatòria, ja que encara la llengua catalana no la domina ni el 80% de l’alumnat en acabar l’escolaritat; per això és normal que un claustre es preocupi quan un polític anuncia la derogació de les lleis vigents, cosa que suposa un atac contra una de les llengües, que la Constitució mana que sigui protegida. L’IES Pau Casesnoves ha tengut una conducta exemplar quan s’ha preocupat d’aquesta qüestió.



El “Círculo Balear” en la seva denúncia manifesta que un claustre és administració pública i està obligat a no debatre sobre assumptes que no són de la seva competència. L’STEI-i manifesta que els assumptes que es varen debatre al claustre no són més que els corresponents a la seva competència: currículum escolar, compliment del projecte lingüístic de centre, ensenyament de les llengües: pròpia, oficial i altres, llengua vehicular del centre, avançament cara als cursos vinents en l’ensenyament de les llengües, què diuen els mitjans de comunicació sobre l’ensenyament, què diuen els pares, quines són les propostes dels polítics de torn, etc. Clar que és competència del claustre saber les dificultats que es presentaran per dur a terme l’ensenyament i cercar formes de combatre totes les directrius que vagin en contra de l’ensenyament adequat.



El “Círculo Balear” diu que l’IES Pau Casesnoves va incitar tots els instituts de les Illes Balears a seguir la seva proposta. L’STEI-i assegura que el manifest de l’IES Pau Casesnoves emplaça els altres claustres a difondre el manifest que treballa per la unitat de la llengua catalana, una veritat científica reconeguda, i a coordinar una acció simbòlica si la consideren oportuna. No incita ni condiciona la llibertat de ningú, cosa que intenta fer el Círculo Balear. Dins la coordinació d’aquesta acció és totalment legítim que l’STEI-i els doni la cobertura legal per fer-ho en temps i forma. Som dins els terminis legals.



El “Círculo Balear” afirma que els fets són molt greus perquè posa de manifest fins a quin punt l’educació s’empra per adoctrinar en el catalanisme. L’STEI-i afirma que el fet de defensar l’ensenyament en català per qualsevol centre escolar és un exemple per a la ciutadania de les Illes, ja que no fan més que defensar l’ensenyament en general i la llengua pròpia en particular, cosa que fan els ciutadans de qualsevol país lliure del món. Si es vol assistir a una lliçó d’adoctrinament en la ignorància no s’ha de fer res més que visitar el web del “Círculo Balear” i veure què diuen en l’apartat “Llengo”. Demostren un total analfabetisme i una sobirana incultura quan parlen de la llengua pròpia de les Illes. La prova del que deim la confirma qualsevol universitat del món en què vivim.



Respecte a la legalitat de la convocatòria de l’acte de protesta per mor de les insinuacions destructives contra la llengua catalana per part de José Ramón Bauza, president del PP, l’STEI-i afirma que s’encarregarà de fer aquesta convocatòria en els termes oportuns i dins els terminis legals vigents i en representació de tot el professorat de les Illes.



Finalment, l’STEI-i manifesta que la primera persona que ha utilitzat la llengua com a eina política de confrontació electoral ha estat José Ramón Bauzá, president del PP i el “Círculo Balear” defensa els interessos electorals del PP.



Secretaria d’ensenyament públic de l’STEI-i

Competències i nova metodologia


http://dbalears.cat/actualitat/Ara/competencies-i-nova-metodologia.html

dimarts, 23 de novembre del 2010

No a la independència per a evitar un trencament social


http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/4657/no-a-la-independencia-per-a-evitar-un-trencament-social

dijous, 18 de novembre del 2010

Independentistes i esquerrans, desunits i petulants


http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/4630/independentistes-i-esquerrans-desunits-i-petulants

dimarts, 16 de novembre del 2010

El president del PP balear provocarà una allau de protestes de dimensions incalculables


http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/4608/el-president-del-pp-balear-provocara-una-allau-de-protestes-de-dimensions-incalculables

dimecres, 10 de novembre del 2010

S'ha de triar l'escola que formi i eduqui ciutadans


http://dbalears.cat/actualitat/Ara/s-ha-de-triar-l-escola-que-formi-i-eduqui-ciutadans.html

dimarts, 9 de novembre del 2010

La malaltia és greu, la despersonalització


http://www.tribunamallorca.cat/opini%f3/general/la-malaltia-%e9s-greu,-la-despersonalitzaci%f3/

dilluns, 8 de novembre del 2010

És el conservador un pensament alienat?


http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/4562/es-el-conservador-un-pensament-alienat

dijous, 4 de novembre del 2010

El país en què s'havia de retolar en la llengua colonial


http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/4540/el-pais-en-que-shavia-de-retolar-en-la-llengua-colonial

dimecres, 3 de novembre del 2010

Organitzar la classe i l'escola


http://dbalears.cat/actualitat/Ara/organitzar-la-classe-i-l-escola.html

dilluns, 1 de novembre del 2010

La malaltia és greu, la despersonalització


http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/4516/la-malaltia-es-greu-la-despersonalitzacio